torsdag 30. januar 2014

Sett at det går?

Det er mange visdomsord i omløp, og jeg opplever at jeg setter større pris på dem etterhvert som min livserfaring øker. Kloke ord som først bare framstod som gammelmodig pjatt, er plutselig gode beskrivelser på den livssituasjonen jeg befinner meg i.
En variant jeg aktivt streber etter å etterleve, er at jeg gjør mot andre slik jeg vil de skal gjøre mot meg. Jeg holder meg for god til å synke ned på en annens nivå, jeg vender det andre kinnet til...
Det viser seg ofte å være lurt...

Kanskje er det mer aktuelt i disse dager enn man skulle tro?

Det er mange lærere som per i dag kappes om gode formuleringer der man søker framstille KS som den store stygge ulven. KS lytter ikke, KS viser mangel på respekt, KS framstår som inkompetente og så videre. Jeg kjenner jeg er enig i nesten alt som skrives, men jeg undres på hvordan det framstår fra KS sin side...
Er det på tide at vi, uten ironisk distanse eller sarkastisk hevede øyenbryn, faktisk leser ordene i forslaget, og ikke redselen for forvaltingen av dem?
For ordene, altså forslaget fra KS, er i ordrett forstand hverken farlig, feil eller hårreisende.
Det er vår kollektive redsel for hvordan det kan bli håndhevet, som er problemet.
KS er meget opptatt av å påpeke nettopp dette, både i Aftenposten i dag og i Dagbladet i går. Lied påpeker at vi kan lese - noe vi kan - men leser vi i overkant bra om dagen?

Det står altså kan, og ikke skal, utvides til 45 uker. Er det så galt med noen flere planleggingsdager? Jeg vet ikke hvilke timer jeg skal fylle dem med, men sett at det går? Er det noe vi er sterke motstandere av?
Er retting søndag kveld noe vi vil kjempe for å beholde? Tenk om en ny arbeidstidsavtale kan åpne for ordninger som gjør at vi ikke trenger å ta søndagen til hjelp? Jeg vet ikke hvordan, men sett at det går?
De av oss som allerede er på skolene våre fram til 16:00, vi kan da fortsette med det? Kanskje det til og med hadde vært greit at de av kollegene våre som for ofte ikke er der til 16:00 var der sammen med oss?
Kanskje frustrasjonen over å alltid måtte betale sesongpris på feriene forsvinner fordi det åpner seg muligheter for mer fleksibel avspasering? Jeg veit ikke hvordan, men sett at det går?
Jeg har tillit til min rektor og er sikker på at en evt. ny avtale er noe vi skal utforske sammen, på en god måte. Steg for steg - med en bedre skole som et klart felles mål.
Har du tillit til din leder?

Jeg vil mye heller utforske mulighetene med både gammel og ny avtale, enn å streike meg inn i framtidens skole.

Sett at det går?

Her finner du KS sitt andre tilbud. Ta på deg de helt nøytrale, eller kanskje nygjerrige brillene - klarer du å se muligheter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar